Gilla mars!

Vi gillar mars Hjördis och jag. Eftersom hon är en steriliserad honkatt så bryr hon sig inte så mycket om hankatter. Men hon älskar kattmynta. Och hon älskar när jag är ute och vårräfsar och drar fram nya väldoftande skott från Nepetan. Då åmar hon sig och gnor sig vällustigt mot marken.

Jag älskar också mars. Den här månaden när allt ligger framför oss. Jag kan redan bli lite ledsen över att snödropparna börjar ge sig. Fast då tittar jag på mina tvillingsnöklockor som jag en gång fick av trädgårdsmästaren Magnus B Nilsson, han som gett namn år Echinacea purpurea ’Magnus’.

Pinnar är också typiskt mars. Alla dessa pinnar av varierande storlek som ligger i rabatten och som fyller komposten. Pinnar är livet.

Det enda jag saknade när jag var ute och räfsade idag var humlor. När krokusen slår ut brukar humlorna vara där direkt och sniffa i sig pollen. Inte en humla i sikte idag. De kanske kommer i morgon. Hoppas!

mars3

Tvillingsnöklockan.

mars2

Pinnar!

mars1

Krokus utan humlor.

Kommentarer