Vår i London

Det är vår i London. Påskliljor och krokus blommar i parkerna. Men det säkraste vårtecknet här är ändå att RHS (Royal Horticultural Society) håller sin wintershow (hur nu det kan vara ett vårtecken?) i Westminster Halls.

Helt underbart!

Här samlas galantofiler och proffs. Och här ställer också flera av de bästa odlarna ut sina bästa sorter. Charmen med engelska trädgårdsshower är ju också den enorma kunskap som besökarna har. Det är väldigt kul att tjuvlyssna lite på de engelska damer och herrar som står och dividerar med försäljarna om bästa sorten.

snowdr

Luften i den gigantiska hallen är full av vår och alla besökare går runt med ett leende och beundrar snödropparna, irisen och julrosorna. Här kan man få betala 40 pund för en snödroppe. Men heter den Big Boy så får det kanske vara värt det.

Och det finns de som betalar mycket för en enda liten snödroppslök.

sno

Jag brukar åka hit nästan varje år för att väcka vintertrötta kroppen till liv och det fungerar. Dessutom riskerar man att komma hem med någon ny snödroppe att plantera. Det måste inte vara den dyraste, här säljs också snödroppar  ”in the green” i buntar.

snow

 

Kommentarer