Pelargonsöndag

Efter en otroligt inspirerande dag i Wibrants trädgård utanför Norrköping vet jag precis vad jag ska göra idag – plantera pelargoner!

Jag höll föredrag i går lördag för pelargon och fuchsiaentusiaster och när man träffar begåvade, kloka och kunniga trädgårdsmänniskor så smittar det av sig. Så nu sitter jag här med ett tiotal ( var ändå ganska återhållsam) pluggplantor av pelargoner och tre småblommiga fuchsior.

Dags att hälla upp planteringsjord, blanda med perlite för att få in syre till späda rötter och plocka fram de finaste krukorna. Ni ska få se bild när jag är klar.

fuchsia

Wibrants trädgård ligger utanför Norrköping och här odlas gurka sedan två generationer tillbaka. Nytt sedan ett par år tillbaka är samlingen av pelargoner och fuchsior som paret Wibrant tagit över efter Rockdala trädgård. Här kan man hitta roliga arter – och sorter. Just den här gången köpte jag inte ’Alan Titchmarsh’- fuchsian – för honom har jag redan!
Fick också med mig vårens vackraste bukett därifrån – röd ranunkel , dubbla tulpaner, lila rips och klematis. bukett

Kommentarer