Mode och trädgård

Visst finns det en gemensam nämnare mellan mode och trädgård. I alla tider har människan ritat blommor och dekorerat sina boplatser och hem med blommor, blad och kvistar.

På Garden Museum i London pågår just nu en utställning om just mode och trädgård. Och det låter faktiskt bättre än det är. Själva utställningen är ganska enkel, påver till och med. Den börjar långt tillbaka i tiden med ett broderat fodral med blommönster; rosor, kaprifol, smultron, mm och fortsätter framåt i tiden med landskapsbilder och t.o.m en haute couture-kreation. Men utställningen missar samtiden.

Stella McCartney är en av många stora modeskapare som verkligen använt blomman och trädgården som motiv i sina kreationer – det ser man inte mycket av här.

Så, jag tycker inte man behöver besöka Garden Museum i London för just den utställningen – men jag tycker absolut att man ska ta sig dit ändå.

gardenmuseum2

Gå en skön promenad längs Thamsen i solen, förbi alla turister som köar till London Eye, gå över gatan precis före Lambeth Bridge och in till Garden Museum.

Museet är inrymt i en f.d kyrka och drivs av frivilliga. Det tar lite tid att betala och service är inte tip-top. Men, det är ett charmigt ställe och trädgården med sina gravstenar över bl.a.  Tradescant-far och son, är riktig skön att vila fötterna i.

gardenmuseum3

Kommentarer