Mer tyckt och tänkt om Tusen Trädgårdar

Tusen gröna besök

…blev det på årets Tusen Trädgårdar. Tusen gröna besök och tusentals möten mellan människor med samma intressen. Hem till mig, Gunnel, kom det 1380 besökare. Jag hann inte prata med alla men nog verkade de nöjda och glada ändå när de gick ut genom grinden med en dos grönluft i kroppen.
2014 hoppas vi göra om Tusen Trädgårdar igen – bättre och större.

tusen-tradgardar-2012-1

Här är några reaktioner från besökare och besökande under helgen den 11 och 12 augusti 2012:

Oh, kära nån så många besökare!!! Jag vet inte ens om jag hade velat ha så många, åtminstone inte första gången. Vi nöjde oss med 55-60 pers. Vi hade möjlighet att gå runt en stund och prata lite med var och en. Jag hade absolut besökt din trädgård om jag bodde närmare (bor i Västerås). Det var jätteroligt att delta och ett kvitto på att ens ansträngingar, idéer och lösningar uppskattade.
Hälsningar
Margaretha

…jag lät folk få sticklingar av flera sorters buskar och dessutom få mina lästa(goda) böcker.
Fina vädret ordnade Gunnel, tack för det.
Har skickat in svarsblanketten dessutom….och vilat upp mig!!!!MÅNGA goda trädgårdssamtal blev det…..många timmar blev det.
ilva

I år hade vi ingen visning av vår trädgård men vi var istället ute och tittade på andras trädgårdar. Och var jätteroligt och inspirerande! Jag skulle vilja komma med ett förslag till en enkel förbättring av hur man får ut information om trädgårdar man kan åka till i sin närhet. En länk på hemsidan till en pdf som listar alla trädgårdar i Skåne (eller var man nu bor), sorterad på ort, postnummer eller liknande eller bara bokstavsordning. Pdfen borde innehålla all information, beskrivande text, adress etc. Kanske även GPS koordinater?
Det skulle innebära att folk bara behöver gå in på sidan en kort stund för att skriva ut pdfen och belastningen blir mindre timmarna innan visningen. Och så får man en enkelt en papperslista men kan pricka för de ställen man kan åka till. Snabbt och enkelt!
Christina

tusen-tradgardar-2012-3

Det blev en trevlig dag fast något material såg jag inte till men skrev ut egna afisher och satte upp. Vädret var ju kalas och många trevliga besökare kom.
Bertil

Hej Gunnel!
Ja inte hade jag 1380 besökare som du men ett 50 tal som åt våfflor och njöt av min kulturträdgård. Några klagade på vägbeskrivning saknade skyltar. Jag tror på en trädgårdsdag i Sverige och på personliga besök efter tidbokning.Nu är jag klar med slottern för i år och väntar på flera hundra besökare inför konstrunda i Tingsryds Kommun.Vänliga hälsningar Eva-lena

Hej
Jag tycker det var jätte bra med en frivillig dag. Vad jag saknade var namnbrickor (jag gjorde själv med klipp och klister metoden så vi kunde ha tusen trädgårdars loggan, som jag plastade in).
Kan vara svårt för besökare annars att se vem som är trädgårdsinnehavare.
Jag är jätte nöjd till mej och Johan kom det drygt 170 besökare.
Det är ju så kul.
Ann-Chi

Det är klart att vi välkomnar 2014…MEN…blir det inget 2013???
Kjellåke
Bäsna Trädgård Borlänge

Hej!
Kan inte direkt påstå att jag var begeistrad, tvärtom var det ett stort fiasko. Nästan alla klagade på att hemsidan inte funkade och om jag inte själv annonserat, så hade nog inte någon hittat hit. För mig var det sista gången.
Louise

Hej!
Så många underbara trädgårdar det finns! Och så bra att man kunde gå in och kolla på de olika trädgårdarna innan man gav sig ut och titta. Själv såg jag bl a en underbar liten trädgård på Lantmannavägen i Lund. Men, det var lite jobbigt att behöva “börja om från början” efter varje trädgårdslänk man tittat på. Skulle man inte kunna gå tillbaka till sidan med den trädgård som jag senast kollat?
En tanke: När nu så många trädgårdsintresserade är ute skulle man kanske kunna ta en frivillig entré som sedan kunde gå till ett i förväg bestämt välgörande ändamål, som man gör i trädgårdslandet England.
Ser nu fram emot Tusen trädgårdar 2014. Ulla

tusen-tradgardar-2012-4

Hej
jisses vilken underbar dag vi hade med alla besökare som hittade till oss i Stora Isie. En tidningsjounalist som också spatserade runt i våran trädgård plockade fram sin mobiltelefon och ringde efter en fotograf för att det här är bara inte sant sade han. Kom hit sade han till fotografen, det här måste du bara se. Ovanligt och sagolikt är bara förnamnet.
Journalisten sade att han inte alls är trädgårds intresserad, men nu efter besöket i våran trädgård så börjar han fundera på saken…han börjat drömma om en egen trädgård numera. Visst är det den bästa komplimangen man kan få, att väcka en ny grön själ till liv. Vissa gäster varit här förr och ska komma igen och igen lovade dem.
Tack Gunnel än en gång för all arbete ni har lagt ner och organiserat 1000 Trädgårdar för andra gången. Jag ser fram emot att det blir fler sådana tillfällen.
Petra

Hej!
Tack för tillskapandet av två trevliga trädgårdsdagar.
Synpunkter på förbättringar finns ju och du har bra beskrivit dem.
Vi hade fint väder med lagom mycket besök.
Eva

Hej!
Tack för tillskapandet av två trevliga trädgårdsdagar.
Synpunkter på förbättringar finns ju och du har bra beskrivit dem.
Vi hade fint väder med lagom mycket besök.
Gunilla

Det blir inget Tusen Trädgårdar 2013, vartannat år är vad vi klarar av med tanke på hur otroligt mycket jobb som krävs. Snart har vi utvärdering för att ta med alla era synpunkter och bestämma framtiden. Tack alla ni som var med i år!

Kommentarer