Mina tankar kring öppen trädgård 2010 och 2012

Av Elisabeth Nyberg

Det kändes lite pirrigt när jag väl bestämt mig och gjort anmälan. Hur mycket skulle jag fixa och skulle det komma några? Jag valde att inte göra så mycket extra utan rensa och fixa som jag brukade göra, komplettera med växter där det behövdes. Det jag gjorde extra var att sätta ut namnskyltar vid växterna eftersom jag är så dålig på att komma ihåg vad de heter. En del skyltar har jag fortfarande kvar. Där jag inte visste vad växten hette satte jag ett frågetecken, vid dagens slut hade jag namn på alla växterna.

elisabeth-nyberg2

Dagen kom kändes lite pirrigt hade blivit förvarnad om att det kunde komma lite fler än de få jag tänkte mig. Det kom ca 100 st som var intresserade av min och grannens tomt hon hade också öppnat sin. Jag hade som ambition att hälsa och prata med alla, det lyckades nog inte helt tror jag. Men folk gick runt och tittade och pratade med varandra tomten är på 3000kvm ca 1000kvm är anlagt på något sätt resten är naturtomt med berg tallar mm. 2veckor innan så fick vi hjälp att gräva för dammen dålig planering kan tyckas men där höll min man till och berättade hur vi tänkt för alla som var nyfikna och frågade. Vi fick också tips och råd vad vi skulle tänka på.

elisabeth-nyberg3

Jag tyckte det var en rolig och intressant dag intensiv. Det är alltid roligt när när man får frågor så man får tänka till lite, hade jag gjort medveten färgplanering, vad hade jag för jord mm och ingenting blev förstört.

I år kommer jag att ha öppet både 11 och 12 augusti Det som har hänt sen 2010 är att dammen är så gott som klar med fiskar och växter. Rabatterna har blivit frodigare och kanske fler växterna har i alla fall blivit fler. Jag kommer att ha namnskyltar vid växterna i år med och på mig själv. Något att tänka på är parkering och skylta ordentligt. Den röda vattenkannan var toppen och skyltarna som vi satte opp på flera ställen för att visa vägen. Inför 2010 så hade ordföranden i trädgårdsföreningen här i Norrtälje tipsat tidningen om att det var flera trädgårdar som skulle hålla öppet så det blev en artikel om det.

elisabeth-nyberg4

Jag ser verkligen framemot augusti och att få visa trädgården igen, ett tips ha penna och block i fickan.

Elisabeth Nyberg
Snesslingby/Norrtälje

Kommentarer