Tusen Trädgårdsbesök Hemma hos Elisabeth i Vaxholm

Av Elisabeth Svalin Gunnarsson

Söndagsmorgonen svepte in med gråväder och stiltje. Lite fuktigt, tyngande luft, men inget regn på hela dagen. Ingen sol heller men ett vackert ljus som målade vår lilla trädgård i milda gröna färger. På grinden under honungsrosen hängde vimpeln och vi undrade om vi skulle få besök. Vaxholm är en utpräglad båtstad, här seglar man och ägnar sig nästan inte alls åt trädgård. Tulpanerna är röda och gula och finns det rosor så är det Flammentanz! Utomordentligt vackra, men kanske lite enahanda. Även vi har de gula och röda tulpanerna och Flammentanz men inte bara. Den 8 augusti blommade dahlior, grönsakerna växte glatt i sina upphöjda bäddar och de remonterande rosorna gav en sista föreställning.

elisabeth-svalin2

Potatisen överflödade landen och min enda klematis kastade kaskader av blommor över det vita planket. Och där, plötsligt, bröts tystnaden av en röst vid grinden i en annan del av trädgården. Vi fick besök! Ett par från ett annat skärgårdssamhälle som var så trevliga, intresserade och roliga att prata med – vi visade vår trädgård och diskuterade dahlior och andra växter och det var ett sant nöje. Sen kom några grannar in men sammanlagt kom vi inte över tio gäster – men vad gjorde det? Den granne som var bortrest har väntat på en ny Tusen trädgårdar sen dess! Att se en trädgård på Tusen Trädgårdar är ändå alltid något särskilt!

elisabeth-svalin3

elisabeth-svalin4

Kommentarer