Trädgård, kaffe, smulpaj och massor med besökare hos Anja

Av Anja C. Hill

Hos mig skulle det komma ca 15 personer. Lite kollegor till maken och barnen med respektive – var det förutbestämt. Två smulpajer skulle räcka. Som en extra attraktion och överraskning skulle en bloggvän och f.d. kollega ställa ut tavlor till beskådande och till försäljning.

anja-hill2

Portarna skulle öppnas klockan 11.00 var det sagt. 09.50 åkte maken och jag till stora vägen för skylta och nåla fast väganvisning till vår gudsförgätna ställe – långt från allfartsvägar.. På vägen ner mötte vi en van med massa folk i. Klockan var ju inte ens 10 så att jag trodde att någon granne hade 50 årskalas eller dylikt. Vi skyltade och åkte hem igen.

Va? Den där van-nen stod parkerad framför vårt garage….7-8 personer vandrade ogenerad i trädgården, personer som jag aldrig sett i hela mitt liv. ”Hej, hej och vad kul att ni kom!” ropade jag överlycklig att några hade hittat hit och ville ser min trädgård.

anja-hill3

Två smulpajer räckte en timme. Sedan var det bara att baka på, köpa mer hallon och grädde, koka kaffe och ”Hej, hej och välkomna”. Maken blev helt plötsligt en trädgårdare och förevisade och svarade på frågor så gott det gick.

Dottern och hennes kille tog över kaffekoket. Själv sprang jag som en skållad råtta bland gästerna och han inte ens parata med hälften….Och folk uppskattade väldigt mycket Wenches, min kollegas, tavlor och hon fick faktiskt sålt ett par.

Dottern tog en paus i växthuset där jag hade ordnat kaffeserveringen. Någon av gästerna hade frågat vad kaffet kostade. Hon svarade bara att det kostade nog inget för att jag inte hade nämnt något sådant (man tar ju inte betalt för 15 personer där hälften är en egna barn ;)!). Inte hade vi förstånd att räkna eller fotografera besökarna.

anja-hill4

De första kom, som sagt klockan 10. Vädret var inte det bästa. Klockan 15 började det strila från himmelen vilket inte hindrade besökarna. Klockan 18 kom sista paret in och lämnade oss klockan 20. När jag skulle plocka in disk upptäckte jag att folk hade lagt kaffepengar i en skål – och det var en hel del…

Den 8 augusti 2010 var en stark upplevelse för mig. Det gjorde att jag vågade öppna trädgården för många besökare även sommaren 2011.

Det skall bli kul att få vara med även 2012!

Anja C. Hill i Gunnilse

Kommentarer