På grön resa i Skåne

September är höst – men förhoppningsvis kan den här månaden bjuda på lite sol och värme. Vi i söder har inte fått så mycket av den varan i år. Mest regn. Eller i alla fall varannandagsväder. Blandat med hetta. Jo, det har växt rejält i trädgården. Och den skånska trädgården är värd att visa upp.
Jag har just åkt runt i sju dagar med över 80 resenärer från Rosebuds Tours som fått sett stort och smått i det här landskapet.
Sofiero och Fredriksdal, Mandelmanns och Åbergs, Ulla Molins trädgård och Citadellet, Bakers och Gyllings – det är faktiskt otroligt vilken variation det finns. Och så mycket trevliga trädgårdsmänniskor. Aldrig sura miner.

Mest generös var nog Lisbeth Svensson i Wideröra som erbjöd alla att ta en sekatör och en plastpåse med sig ut i hennes trädgård och klippa sticklingar. Jisses – det hade aldrig jag vågat. Ska det tas sticklingar vill jag göra det själv.
En trädgårdsresa kan man i alla fall njuta av länge och med växter hem från resan blir faktiskt resan bokstavligt talat ett minne för livet!
Bilderna är tagna hos Mandelmanns i Rörum, Bakers i Smedstorp, Gyllings i Glumslöv och Pierce i Skurup.

pa-gron-resa-i-skane2

pa-gron-resa-i-skane3

pa-gron-resa-i-skane4

Kommentarer