Hemma Hos Heide och hennes bondbönor

Av Heide Krönlein

heide-kronlein6

Hade naturmorgon i i dag i trädgården. Efter den uttröttande värmen har temperaturen återgått till det normala. Bondbönan på bilden har en historia, Fick en hel stor karton med fröer förra året av en fransman. Hela sitt liv har han odlat bondbönor i sin trädgård. Nu är det slut. Plantorna blir uppätna av några insekter och vad han än försökt, inget hjälpte längre. Nu är det mitt ansvar att få dom att överleva. För honom var det liksom så mycket mer. Bondbönor var förrätten med salamiskivor, goda vänner, samtalen skratten och ett gott vin. Jag blev ledsen för hans skull och mycket glad åt förtroendet inför min förmåga att klara dessa fröer. Saken är den att jag älskar bondbönor. Har aldrig haft så frodig Akleja som i år. Allt har exploderat i trädgården denna sommar!

heide-kronlein7

heide-kronlein8

Kommentarer