Försenad vår i min trädgård i Bua

Av Ilva Vallström

Sitter i solen och ser på ett glittrande hav. Det är bara en dryg vecka kvar till april men fortfarande ligger det snöfläckar kvar och is vid havsstranden. Det är ännu hårt i marken, men några snödroppar tittar upp och trollhasseln, den pålitliga glädjespridaren, står där översållad av små gula solar sedan länge.

ilva-vallstrom2

Varje trädgård borde ha en trollhassel som skänker glädje och hopp om en ny vår i en frusen tid. Den blommar vissa år redan i december. Ejdrarna kom igår och ligger och bubblar med sina härliga ljud, ett gäng grågäss far snattrande förbi och några flygande svanar låter höra sina vingars ljuvliga musik. Misteln har fortfarande kvar sina vita, blanka bär, skimmians blomknoppar har överlevt, Aukuban likaså och tibasten har utslagna röda blommor.

ilva-vallstrom3

Snart klär jag av min Gunnera och hoppas att den överlevt. En Hebe med grönvita blad har klarat vintern, bäcken genom trädgården börjar porla och snart slår de vita blåsipporna ut intill de mossiga enegrenarna. Det blir nog trots allt en ny vår igen!

Ilva i Bua alldeles vid havet

ilva-vallstrom4

Kommentarer