Hopp om vår!

Det finns gott om tuffingar i min trädgård och det kan behövas en sådan här vinter när snö och kyla har hållit trädgården i ett järngrepp. Men plötsligt lättar det och man känner att livet återvänder. Julrosen, Helleborus foetidus är en sådan där tuffing som plötsligt dyker upp från under snön och står där med sina gröna klockformade knoppar. Härligt!

Buxbomhäckarna har haft det tufft. Efter varje snöfall har jag varit ute och skottat och borstat bort snön. Men nu senast verkar snön som smält från taket ha fallit i stora sjok över mina små buxbomhäckar. Sorten som drabbats heter Buxus microphylla Herrenhausen och är en småbladig sort med ganska yvigt och nätt grenverk. De har farit illa av den tunga isfyllda smältsnön, men nu väntar jag på tö. Om jag ger mig på att försöka skotta bort den sista snön här riskerar jag att knäcka för många grenar.

I orangeriet är det evig vår och nu kollar jag varje dag på aprikosträdets knoppar. De sväller.
Den kärnsådda grapefrukten står frisk och grön i alla fall.

Njuter av sol och vårljus och de något lite längre dagarna. Visst räcker en kvart om dagen än så länge?

hopp-om-var2

hopp-om-var3

hopp-om-var4

Kommentarer