Jag odlar saffran!

Ja jag vet att det är lite kaxigt – men om man får egen saffran i sin trädgård kan man väl få skryta. För andra året blommar nämligen min saffranskrokus just nu. Och den doften som kommer från ståndarknapparna är helt fantastisk. Det står som en sky av lussekatter kring den blomman.
Inget att ta fel på alltså. Det är ingen vanlig höstblommande krokus när den doftar så där. Saffranskrokus ska egentligen inte fungera hos oss. Här är för blött och för kallt men på något sätt lyckas den ändå återkomma i min trädgård.

Och visserligen har jag en gång satt lökarna på helt felt ställe, mitt i köksträdgården. Men eftersom de tycks trivas alldeles utmärkt där får de stå kvar. Jag gillar ju saffran så tyvärr lär inte årets fem blommande krokus räcka för att bli självförsörjande – men mallig!

Ta också en titt på bilden av den pelargonblommande balkongen. Fångad på Portobello road i London sista veckan i oktober. För övrigt blommade rododendronen också där, för sent eller för tidigt, eller både och…

jag-odlar-saffran2

jag-odlar-saffran3

jag-odlar-saffran4

Kommentarer