Man får tycka om hösten – fast inte första frosten förstås

Jag säger att jag gillar våren bäst men när det blir höst gillar jag hösten. I natt kom första frosten till min trädgård. Men den nuddade bara gräsmattan. Fast i kväll bär jag nog in pelargonerna. Känns lite tidigt dock…

Tog en runda i Alnarpsparken häromdagen. Waooh vilken mjukhet över trädgården. Perennerna stod som mjuka dimmor över fältet och i sommarblomssortimentet var det vackert bedagat. Här kan man gå och titta vika sorter som håller sig snygga länge.

Hemma i mina egna rabatter är det faktiskt ganska fint just nu. Liriope muscare, druvliljan, är en riktig höstfavorit. Hittade en variegerad på Sofiers trädgårdsfest. Och så har jag äntligen tagit bort gräsrester och lagt svart snygg sten till den lilla buxbomsgången. Å nu närcbladen faller så ser man faktiskt gången åxå.

Nej, nu ska pelargonerna in!

Ha det – och glöm inte, vill du ha med din trädgård i nya Trädgårdsguiden som kommer i vår så mejla mig så fixar vi det!

man-far-tycka-om-hosten2

man-far-tycka-om-hosten3

man-far-tycka-om-hosten4

Kommentarer