till Normandie gick en trädgårdsresa – och jag fick följa med

Plume, Valerianes, Agapanthe – till och med namnen på franska trädgårdar är vackra. Men så är ju förstås franska ett vackert språk. Fem dagars trädgårdsresa i Normandie skapar begär. Och mycket nya idéer och inspiration. Jag har bestämt mig för att klippa mer i min trädgård. Klippa in grenar, stamma upp mer och få in ljus och luft i mina rabatter. Har jag tänkt alltså…
Sedan ska det ju göras också och nu börjar det bli lite sent med beskärning.

Att åka och titta på trädgårdar är berikande på många sätt. I prinsessan Gretas (!) trädgård nära Rouen fick jag äntligen sortnamnet på den Buxus microphylla som jag fick av min pappa för 25 år sedan. Den heter Herrenhausen. Tack Gretas trädgårdsmästare Sibylle.

Och så såg jag kombinationen roströd Persicaria och en mörkrödbrun Echinacea.

Vill ha!

tradgardsresa-till-normandie2

tradgardsresa-till-normandie3

tradgardsresa-till-normandie4

Kommentarer