Bland böcker och trädgårdsmänniskor

Oj, oj, oj – vilken cirkus, men vad kul det är att vara på Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. För fjärde året i rad stod jag på Trädgårdsscenen och höll låda om böcker, intervjuade författare, pratade om miljö och mat, trädgårdar och energifrågor mm mm. Lika mycket glada människor som på Trädgårdsmässan på våren. Känns lite som om det delvis är samma publik, dvs kvinnor i en viss ålder.

Stötte inte på så många trädgårdsböcker så här på hösten men blev väldigt förtjust i Stefan Sundströms Stefans lilla gröna. En radikal rock-kille skriver om förtjusningen att odla, glädjen över komposten och vikten av att odla sitt eget snus! Strålande. Han fick sin trädgårdskick av Tjernobylkatastrofen våren 1986 när han (liksom jag) var nybliven förälder. Sedan dess odlar han sin trädgård.

Lavendel på Österlen av Eva Olsson gillar jag också. Ska göra lavendellikör nästa gång.
Gröna själar – andliga trädgårdar handlar om vad trädgården gör med oss människor och så har Malou von Siewers skrivit en bok om Rosendal.
Det finns alltså några nya, gröna böcker att ta till nu när mörkret sänker sig över Sverige.

Bilder hann jag inte ta några på Bokmässan – ni får hålla till godo med lite bilder från skånska trädgårdar.
Nu far jag till Umeå och säsongens sista Gokväll den 28 september SVT1 kl 18.15.

Vi ses i rutan!

bland-bocker-och-tradgardsmanniskor2

bland-bocker-och-tradgardsmanniskor3

bland-bocker-och-tradgardsmanniskor4

Kommentarer