Gunillaberg – Tages nya ställe

Åh Tage – allt han tar i blir så snyggt. Tage Andersen alltså, den danske blomsterkonstnären som flyttat in på Gunillaberg i Bottnaryd utanför Jönköping. På ett och ett halv år har han skapat ett nytt spännande trädgårdsställe här. Mycket sofistikerat och uttänkt. Till och med grisarna är snygga här!

Inte mycket blommor – den som vill se prunkande rabatter och flådiga blomsterrabatter har kört fel. Blommor – ja, men i perfekta sparsmakade placeringar. Å så spegeldamm och voljärer och lador och vackra staket. Utsökt! Ännu en trädgård som speglar den svenska trädgårdskulturen. Vi har ju så mycket av den.
Vi är rika vi!

På en av bilderna, Pratia. Den gillar jag. Har provat den i kruka och ute i en stenskreva. Det gick så där. I stenskrevan dog den, i krukan klarade den sig men kom sent. Skam den som ger sig – jag har köpt nya och tänker testa igen. För, Kenneth på Söder säger att det går!

gunillaberg2

gunillaberg3

gunillaberg4

Kommentarer