Välkommen våren!

Den heter Prunus mume och signalerar att våren har kommit! Nu står den här japanska aprikosen i blom på min balkong och det känns hoppfullt. Våren 2005 var jag i Kina med Gröna rum tillsammans med Elisabeth Svalin Gunnarsson. Då lyckades vi komma precis i mumeblomningen. Det var vackert, men ganska svalt. Nu ska min Prunus mume få bo i mitt nya orangeri. Som visserligen inte är klart än, men till nästa vinter blir det plats där för alla känsliga övervintrare. Har lärt mig i år att vintern kan man inte lita på.
På trappan står en jättelik jul Green Corsican inköpt i England. Fantastisk planta som bara kostade 5 pund = 60 kr på Colombia Roads blomstermarknad i London.

På Balsgård, hos Trädgårdsodlingens Elitplantstation, står tio äppleträd och börjar knoppas. Till mässan Nordiska Trädgårdar ska de stå i blom. Hoppas och tror jag.
Elisabeth Nilsson på Balsgård är en duktig trädgårdsmänniska, jag litar på henne!

Sista vårhoppet ger en liten mörkröd Auricula – de är som godis och snart är det dags att plantera om mina övervintrande auriculor. De ser lite tagna ut, men hänger nog med ett tag till.

Glad vår på er alla, nu har det vänt!

valkommen-varen2

handerna-pa-tacket2

valkommen-varen3

Kommentarer