Händerna på täcket – inga sådder än för mig

Jag ska inte, jag ska inte, jag ska inte – så ett enda frö till före påsk. Och ändå kliar det i fingrarna av att få sått basilikan, få salladsfröerna i jorden i bänken och att börja med året första tomatsådd. Men jag ska inte. Först måste jag nämligen åka bort. Det är trädgårdsmässa i Stockholm. Nordiska trädgårdar i Älvsjö öppnar den 8 till den 11 april. Och jag ska vara där. Inte bara som besökare utan som ansvarig för Skånes egen visningsträdgård. Och himmel vad mycket jobb det är med det.

Det har drivits äppleträd och bokhäck, magnolior och rabarber. Trädgårdsmöbler har målats och brädor köpts. Nu ska allt bara på plats också… Nervös? Ja! Men nu finns ingen återvändo. Alltså är jag inte hemma på ett tag för efter mässan ska jag vidare till Umeå och ny direktsändning av Gokväll tisdagen den 13 april. Så för att inte familjen ska få för mycket ansvar med mina sådder ( det räcker med pelargonerna, växthuset och den inglasade balkongen) så väntar jag med att så.

I förra Gokväll gav jag programledaren Joachim en påse maskrosfrö. Eftersom tiden var knapp på slutet hann jag inte tala om för honom hur nyttig maskrosen är. Men det gör Heide i veckans Hemma hos. Läs den!

ps om bilderna – pilen ska vara utan snö, äppleträden ha slagit ut och kamelian stråla – på mässan alltså.

handerna-pa-tacket2

handerna-pa-tacket3

handerna-pa-tacket4

Kommentarer