På engelsk tur med besök hos Olive i hennes vårträdgård

Våren är sen även i England. – Tre veckor försenad, konstaterade Olive Mason på sin Garden Open-day den 17 februari när jag var där. Maken och jag körde runt tio dagar i Cambridgeshire, Nottinghamshire, Yorkshire och Worcestershire för att titta på snödroppar, julrosor – och hamnade mitt i ett snöoväder en dag. Engelsmän och vinterväglag var ingen rolig kombination… Men trots sen vår har engelsmännen redan börjat trädgårdssäsongen. Flera trädgårdar har sina första öppna trädgårdsdagar nu och till Olives lilla, men fullmatade trädgård utanför Worcetser kom det en strid ström av människor hela dagen. Roligt!

Besökte också en av mina favoritplantskolor, Ashwood nurseries utanför Birmingham. Ägaren där John Massey är superduktig och specialiserad på blåsippor, cyklamen, julrosor bl.a. En ovanligt snygg och helt ny gul Helleborus kommer ni att få se i Gokväll SVT1 på tisdag 18.15.

Nu töar snön för fullt här hemma också och i går satte jag årets första penséer på trappan – det är vår i luften. Hurra!

ps – bilden på toaletten är tagen på Hodsock Priory i Nottinghamshire – snowdropwalken var fantastisk men tapeten inne på toaletterna tog rekordet!

engelsk-tur-hos-olive2

engelsk-tur-hos-olive3

engelsk-tur-hos-olive4

Kommentarer